Bovag caravan, camper onderhoud en keuring

Bovag caravan, camper onderhoud en keuring

Camper & Caravan

U kunt bij ons terecht voor een veiligheidskeuring waarbij onder andere de volgende zaken worden geïnspecteerd:

  1. De werking van de oploopreminrichting
  2. De wiellagers
  3. De schokdempers
  4. De neuswielinrichting
  5. De werking van de (rijd-)verlichting
  6. De leeftijd en conditie van de banden
  7. Een beknopte vochtmeting
  8. De leeftijd van gasdrukregelaar en gasslang
  9. De leeftijd van gasfles

De banden vormen een belangrijk onderdeel van uw kampeermiddel en verdienen daarom extra aandacht. Bij de autoband bent u gewend om te kijken naar het profiel. Bij de banden van uw kampeermiddel ligt dit heel anders. U krijgt het advies van BOVAG en de ANWB om de banden na 6 jaar te vervangen.
Gas is de basis voor een stuk comfort in uw kampeermiddel: de kachel verwarmt, het eten en drinken in de koelkast blijft koel en u kunt lekker koken. Het is uiteraard erg belangrijk dat u ervoor zorgt dat de gasinstallatie altijd in topconditie is. U heeft vast wel eens verhalen gehoord van caravans, vouwwagens of kampeerauto’s die zijn afgebrand. De oorzaak hiervan is vaak gebrekkig onderhoud aan de gasinstallatie! Neem zelf geen risico en volg daarom het advies op van uw caravanbedrijf: “Laat uw caravan regelmatig onderhouden”.
Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw caravan of vouwwagen en bevordert de verkeersveiligheid. Tevens zorgt een goed onderhouden kampeermiddel ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een defect aan uw kampeermiddel kunt u natuurlijk niet gebruiken wanneer u bijvoorbeeld op weg bent naar uw vakantiebestemming. Onderhoud daarom uw voertuig minimaal eens in de twee jaar bij een BOVAG-caravanbedrijf.