Services

Home Services

Autobedrijf Kooistra geeft de betrouwbaarste kleine beurt van heel Nederland.

In onze garage betekent een kleine beurt  – naast het standaard vervangen van de olie en het oliefilter – dat we een veiligheidscontrole op maar liefst 25 punten doen. We controleren onder andere de remmen en schokdempers, de accu, de verlichting, de interieurfilters en alle vloeistoffen.

Mochten we een mankement tegenkomen dan overleggen we altijd over de kosten voordat we tot reparatie of vervanging overgaan.

Bij Autobedrijf Kooistra werken gespecialiseerde monteurs die alles van uw merk auto weten.

Bij een grote beurt wordt uw auto gecontroleerd en onderhouden volgens de fabrieksvoorschriften, waardoor de fabrieksgaranties van uw merk auto geldig blijven. Wij controleren bij een grote beurt het remsysteem, de (gloei)bougies, de remolie, de banden, de verlichting en de airbags. We vervangen alle filters en inspecteren de koel- en ruitensproeiervloeistof. En natuurlijk testen we de accu.

Mochten zich onverwachte gebreken voordoen dan overleggen we met u voordat we tot reparaties of vervanging overgaan. Dit doen we om onplezierige verrassingen achteraf, voor wat betreft de kosten, te voorkomen.

Moderne auto’s vertellen u wanneer er een storing is. Voor veel eenvoudige dingen,

zoals het bijvullen van de ruitenwisservloeistof,  is dat erg gemakkelijk. Maar het kan ook een storing zijn aan het motormanagement. Wij adviseren om met complexere storingen naar de garage te gaan. Bij Autobedrijf Kooistra werken speciaal opgeleide monteurs die een diagnose kunnen stellen. Dit zogenaamde uitlezen van uw auto geeft aan of het probleem zit aan bijvoorbeeld de computer of een van de elektrische systemen.

Zodra het probleem gevonden is overleggen we met u over hoe de storing te verhelpen en natuurlijk geven we een indicatie van de reparatie- en/of vervangkosten.

Staat het stuur van uw auto scheef, terwijl u rechtuit rijdt? Of trekt uw auto naar één kant?

Dan staan de wielen niet in de juiste stand onder uw auto. Misschien bent u tegen een stoeprand of in een gat naast de weg gereden? Onze monteurs kunnen uw auto uitlijnen en weer koersvast maken.

Een goed uitgelijnde auto heeft een betere wegligging, minder bandenslijtage en een lager brandstofverbruik. Dat geldt ook voor een goed uitgebalanceerde auto. Bij het balanceren van een auto zorgen we er voor dat de wielen zonder trillingen kunnen rollen en een lagere rolweerstand hebben. Ga dus ook naar Autobedrijf Kooistra wanneer het stuur trilt. Wij hebben veel ervaring in het uitlijnen en balanceren van auto’s.

Elk seizoen een lekker klimaat in uw auto? Autobedrijf Kooistra weet alles van het airconditioningsysteem in uw auto.

Want echt, de airco in uw auto heeft regelmatig onderhoud nodig. Het niet op tijd bijvullen van het koudemiddel kan de compressor bijvoorbeeld beschadigen. Maar naast het aanvullen of vervangen van het koudemiddel, is ook het schoonhouden van de filters noodzakelijk. Maak gebruik van onze speciale aircoservice en u voorkomt problemen.

Wanneer u een auto bij ons koopt hoeft u niet naar het postkantoor

om het kenteken op uw naam te laten zetten. Autobedrijf Kooistra is aangesloten bij het Kentekenloket wat betekent dat wij zelf het kenteken op uw naam kunnen zetten. Echter naast de tenaamstelling van de auto betekent ook dat ons bedrijf een kilometercheck voor u uitvoert en een APK of aankoopkeuring doet. Het Kentekenloket biedt naast gemak dus ook een heleboel zekerheid.

Ook wanneer u als particulieren onder elkaar een auto (ver)koopt dan kunt u bij ons Kentekenloket terecht voor de tenaamstelling.  Was eerder het postkantoor de enige plek om een auto over te schrijven, tegenwoordig kan dit dus ook bij Autobedrijf Kooistra.

En wilt u dat een potentiële koper op Marktplaats.nl jouw auto kiest? Regel dan via ons een kilometercheck, APK of aankoopkeuring van het Kentekenloket!

Bij het Kentekenloket zijn inmiddels bijna 700 RDW-erkende autobedrijven aangesloten.

De steenmarter is weliswaar een beschermd beestje maar wel een vervelende vijand van een autobezitter.

De marter zoekt vaak een veilige plek onder de motorkap waar hij met veel plezier knaagt aan kabels en isolatiemateriaal. Met alle vervelende gevolgen van dien: een niet startende auto, haperende elektra en ga zo maar door.

Zoals bij veel zaken is ook hier het advies: voorkomen is beter dan genezen. Voor € 160,- all-in bouwen wij een pieper in uw auto die steenmarters absoluut op afstand houdt.

De weersomstandigheden in de zomer en in de winter vragen om verschillende banden.

Temperatuur beïnvloedt rubber en dat heeft gevolgen voor de hoeveelheid grip van een autoband. Daarom hebben zomerbanden een andere rubbersamenstelling dan winterbanden. Om veilig te kunnen rijden is het raadzaam om op tijd de banden te wisselen. Wij adviseren winterbanden van oktober tot en met maart en zomerbanden van april tot en met september.

Wanneer u voor onze garage kiest om, afhankelijk van het seizoen, uw zomer- of winterbandenwissel uit te voeren, slaan wij de banden zonder extra kosten voor u op.

Om bij de tijd te blijven worden de medewerkers van Autobedrijf Kooistra voortdurend (bij)geschoold.

Zo beschikken de monteurs over het diploma Erkend Diagnosespecialist Automobiel en over het diploma Erkend Hybride & Elektrische Voertuigen Specialist.

Zowel Menno als Denian vertellen u graag over het belang en de meerwaarde van deze opleidingen.

*GMTO = Gerichte Motor Technische Opleiding